חברות

חברות

פתיחת ורישום חברה על קצה המזלג.
פותחים חברה..
הליך פתיחת חברה, הוא ככלל תהליך מייגע הכולל מעורבותם של בעלי מקצוע שונים, וכרוך בשלל מאמצים, החל מהשקעה כספית וארגונית, עובר בהשקעה על מיתוג , וכלה בהשקעה בירוקרטית בשלל חלקי ההליך.
אי לכך, הליך רישום החברה, ההופך אותה לחברה מאוגדת כחוק ע”י החוק הישראלי ובאמצעות רשם החברות, הופך להליך חשוב שבעתיים , והמהווה את ה”מכה בפטיש” לאיגוד החברה כגוף משפטי.
אז, איך עושים את זה?
לפי דיני התאגידים בישראל, כל חברה מקבלת את הכרתה הרשמית אך ורק לאחר רישום במאגר רשם החברות במשרד המשפטים. רשם החברות, אחראי על איסוף המידע בנוגע לחברות, וכן על רישומם השותף ככל שנדרש.
יחד עם רשם החברות שברשות התאגידים, נמצאים גם רשם העמותות (המטפל בעמותות ובחברות לתועלת הציבור ) רשם השותפויות, רשם ההקדשות, רשם המשכונות ורשם המפלגות,- הכל תחת חסותו של משרד המשפטים הישראלי.
הליך הרישום נעשה ע”י מילוי טפסי הבקשה לרישום חברה, בצירוף הצהרה של בעלי המניות, הצהרת דירקטורים ראשונים, ותקנון החברה – כשהם מאושרים ומאומתים על ידי עורך דין כחוק.
שמדובר בחברת יחיד ( חברה שהאוחז בהון המניות שלה הוא יחיד) מתייתרים טפסי הצהרת דירקטורים, והצהרת בעלי המניות.
תקנון : תקנון החברה הוא מסמך ההתאגדות החשוב ביותר של החברה, הנחשב כחוזה שבין בלעי מניותיה של החברה לבין התאגיד, חוזה המהווה מצפן להתנהלות החברה שמחויבת שלא לנהוג בניגוד לאמור בתקנון. בתקנון חייבים להופיע לפי החוק פרטים בדבר הגבלת אחריות בחברה- ( בע”מ או לא בע”מ ), מטרותיה, שמה והון המניות הרשום שלה.
הצהרת בעלי המניות: בעלי המניות הם בעצם בעלי החברה, והאורגן העומד מאחרי כל חברה, מקבל את החלטותיה, ומתווה את דרך פעילותה במסגרת האסיפה הכללית של החברה.
הצהרת דירקטורים ראשונים: לצורך רישום החברה יש להגיש טופס הצהרת דירקטורים ראשונים. בתאגיד בו מכהנים מספר דירקטורים, כל אחד מהחתומים על הטופס מצהיר כי מיד לאחר רישומה וכל עוד לא מונה אורגן אחר, הוא יפעל לרישום פרטיו במרשם הדירקטורים ולרישום פרטי בעלי המניות במרשם הרלבנטי לחברה.
בנוסף, ישנה אגרת רישום חברה העומדת על סך 2614 ₪ נכון ליולי 2016, אגרה זו משולמת מדי שנה לאורך פעילותה של החברה.
צריך לדעת : הרשם לא מאפשר רישומה של חברה עם שם דומה עד כדי הטעייה, ואי לכך, ככל שהשם כללי יותר סיכוייו להתקבל פחותים, וכלל שהשם אישי יותר וכולל אם שם מקים החברה למשל, סיכויי השם לקבל את אישור רשם החברות עולה.
בכל אופן, וכדי להימנע ממצב בו הליך הרישום נעצר כתוצאה מכך שהשם אינו מתאים, דורש הרשם עוד שני שמות אופציונאליים נוספים, כדי שאם ידחה השם הראשון, תירשם החברה בשמות הבאים המוצעים, לפי סדר.
ברגע קבלת האישור על פתיחת החברה, מקבלת החברה מספר זיהוי הנקרא ח.פ (חברה פרטית) או ח.צ (חברה ציבורית) ומתחילה להיחשב כישות משפטית נפרדת .
חובה לציין שבמהלך תקופת קיומו של התאגיד עליו להגיש דוחות שנתיים, לשלם אגרה שנתית ולבצע פעולות נוספות – ע”י רואה חשבון.
משרדינו משתף פעולה עם משרדי רו”ח מהמובילים והמקצועיים בתחומם לטובת לקוחותיו החפצים בכך.
לפתיחת חברה ולכל שאלה אחרת , נשמח לעמוד לשרותכם.

לשתף
Facebook
Twitter
LinkedIn
כלי נגישות