דיני עבודה – מגזר פרטי

דיני עבודה

משרדינו מייצג בהצלחה מוכחת עובדים בתביעות בנושאים שונים בבתי הדין הארציים והאזוריים לעבודה, והן בהליכי משנה וקדם הליכים עד לקבלת זכויותיהם השונות המגיעות להם ע”פ החוק ובמלואם.

כמו כן מטפל המשרד בתביעות להגנה על חופש העיסוק של העובד, ובהתרת הסכמי סודיות כובלים.

בנוסף המשרד מטפל בנושא זכויות נשים בעבודה, נושא הכולל אלמנטים מגוונים אליהם לא מודעות העובדות.

לייעוץ במקרים פרטניים, מומלץ לפנות אלינו בדרכים המופיעות באתר, ונשמח לענות במקצועות וביעילות.

מאמרים בנושא

דיני עבודה – מגזר פרטי

דעי את זכויותיך: האם מותר לפטר עובדת בהריון?

באילו תנאים אסור לפטר עובדת בהריון?
עובדת בהריון שעובדת שישה חודשים במקום העבודה אסור לפטרה, וזאת מכח סע’ 9 בחוק עבודת נשים, תשי”ד-1954. אם המעביד בכל זאת רוצה לפטרה, עליו לבקש היתר ממשרד הכלכלה לפיטורים בהריון. בבקשה עליו להראות שנוצרו נסיבות שבהן אין ברירה אלא לפטר את העובדת שנמצאת בהריון. משרד הכלכלה ישמע את המעביד, ישמע את העובדת ויקבל החלטה אם להתיר את הפיטורים. כל עוד ההליך במשרד הכלכלה מתנהל, והליך שלעיתים יכול להתנהל כמה שבועות טובים, העובדת אמורה להמשיך לעבוד במקום העבודה ולקבל את שכרה. אם המעסיק הוא קבלן כוח אדם, גם הפסקה זמנית של העבודה תיחשב לפיטורים.

מאמר מלא »

מדריך לנשים הרות, והפעם: היעדרויות מהעבודה

מאמר זה עוסק בהגנות שהחוק מעניק לנשים הרות, בפרט בנושא היעדרויות

היעדרויות לצורך בדיקות רפואיות: על פי החוק עובדת רשאית להעדר מעבודתה כדי לערוך בדיקות רפואיות שגרתיות הקשורות בהריון, ולשם פיקוח על תקינות והתקדמות ההריון, וזאת מבלי שינכו משכרה את ימי היעדרותה.

מאמר מלא »

בהריון? חשוב שתדעי שיש לך זכויות מיוחדות

את בהריון? מזל טוב. הבשורות הטובות ודאי מלוות גם בלא מעט חששות, שחלקן מתקשרים גם עם מקום העבודה שלך. המצב המיוחד שבו את נמצאת, מצריך ממך לא פעם לגשת לבדיקות מסוימות, לקבל טיפול רפואי כלשהו ולהיעדר מהעבודה. אז מה עושים? מה החוק קובע בעניין? ומה בדבר אישה שצריכה להיעדר לא מעט? האם המעסיק יכול לפטר אותה מהעבודה בשל כך? ומה בדבר זכויות היולדת בתקופה שאחרי הלידה? בדיוק בגלל זה, הכנו לכן תקציר של פירוט הזכויות שלכן.

מאמר מלא »
כלי נגישות