מאמר- חדלפ או איחוד תיקים

tsur-yosef-advocate-logo-color

מאמר- חדלפ או איחוד תיקים

מהם ההבדלים בין פשיטת רגל לאיחוד תיקים.
רבים מתלבטים מה האופציה הטובה ביותר עבורם כחייבים, האם איחוד תיקים או פשיטת רגל?
במאמר זה ננסה להאיר על קצה המזלג את ההבדלים בין ההליכים השונים בדגש על יתרונות וחסרונות בשני ההליכים.
למרות היותם נראים כהליכים דומים, הרי שהליכי פשיטת הרגל ואיחוד תיקים הנם שונים בתכלית מכמה סיבות, עליהם נעמוד אחת לאחת.

סוגי חוב הנכללים
בהליכי פשיטת הרגל נכללים כלל החובות של החייב, וזאת לרבות סוגי חובות שאינם נגבים במסגרת של הליכי הוצאה לפועל כגון חובות לביטוח לאומי, מס הכנסה, ומע”מ, וכן נכללים חובות שטרם החלה גבייתם בהליכי הוצאה לפועל.
לעומת זאת, איחוד תיקים במסגרת הליכי הוצאה לפועל, אינו כולל את התיקים הנ”ל שאינם נגבים במסגרת ההוצאה לפועל, אינו כולל חובות עתידיים שטרם נפתחו בגינם הליכי הוצאה לפועל, וכן אינו כולל בין היתר גם תיקי הוצאה לפועל בשל חוב מזונות שאינם נכנסים להליך איחוד התיקים.
לכן, הליך של איחוד תיקים יועיל פחות לחייב אשר יש לו מספר חובות למספר גופים שונים, או שחלק מן חובותיו לא נגבו עדיין בהליכי הוצאה לפועל , שיכול למצוא את עצמו משלם במסגרת תיק האיחוד, ומשלם לעוד מספר גורמים במקביל, מה שאין כן בהליך פשיטת הרגל המאפשר מטריית הגנה מכלל חובותיו של החייב, לא משנה מהו מקורם ובאיזה הליך.

הפטר – כשמו כן הוא, פטור מחובות החייב.
בהליכי פשיטת רגל בניגוד להליכי איחוד תיקים, רשאי חייב לאחר קיום יתר ההליך עד לנקודת זו , הכולל מינוי מנהל ומתן צו כינוס (על כך ראה מאמר נוסף על אודות פשיטת רגל) לבקש מבית המשפט לקבל הפטר מחובותיו, באופן מלא או חלקי.
ככל שבית המשפט יקבל את בקשתו זו, הרי שייפטר החייב מתשלום כלל חובותיו, או חלק מהם הרי שהחייב יוכל לפתוח דף חדש בחייו ונטול חובות, על אף שלא שילם את מלוא חובותיו.
אין ספק שהפטר הוא חלק הארי בפשיטת הרגל עקב יכולת החייב להפטר מתשלום מלוא הסכומים ולהתחיל בחיים חדשים תוך פרק זמן מהיר יחסית.
לעומת זו – באיחוד תיקים צריך החייב לשלם את כל חובותיו עד לאחרון שבהם , אמנם במסגרת תשלומים נוחה כפי ש נקבעה לפי מצבו, אך תיקים אלו צוברים ריביות, וכשמדובר בחובות בהיקף כספי נרחב קשה מאוד להסדיר חובות ואלו, ומשימה זו נהפכת לעיתים לבלתי אפשרית.

ערכאה מטפלת.
הליכי פשיטת הרגל מתנהלים מול הכונס הרשמי ומול בית המשפט השלום, מה שאין כן במקרים של איחוד יקים בהוצאה לפועל שמתנהלים מול לשכת ההוצאה לפועל שבה נפתחו מרבית תיקיו של החייב.

עיכוב הליכים כללי
כאשר נעשה איחוד תיקים בהוצאה לפועל , הרי שכל ההליכים המתנהלים נגד החייב בהוצאה לפועל מעוכבים , מה שכן הליכים המתנהלים מול רשויות מדינה ומחוץ לתחום חסותה של ההוצאה לפועל הרי שעיכוב ההליכים לא יחול לגביהם.

לשתף
Facebook
Twitter
LinkedIn
כלי נגישות