משפחה

משפחה

מייצג משרדנו צדדים לעריכת הסכמי ממון והסכמי גרושים, באופן המיטבי ותוך ניסיון לגשר על הפערים בין הצדדים עד לתוצאה הרצויה, תוך שימוש בניסיון הרב שנצבר בנושאים רגישים אלו.

לייעוץ במקרים פרטניים, מומלץ לפנות אלינו בדרכים המופיעות באתר, ונשמח לענות במקצועות וביעילות.

מאמרים בנושא

משפחה

דעי את זכויותיך: האם מותר לפטר עובדת בהריון?

באילו תנאים אסור לפטר עובדת בהריון?
עובדת בהריון שעובדת שישה חודשים במקום העבודה אסור לפטרה, וזאת מכח סע’ 9 בחוק עבודת נשים, תשי”ד-1954. אם המעביד בכל זאת רוצה לפטרה, עליו לבקש היתר ממשרד הכלכלה לפיטורים בהריון. בבקשה עליו להראות שנוצרו נסיבות שבהן אין ברירה אלא לפטר את העובדת שנמצאת בהריון. משרד הכלכלה ישמע את המעביד, ישמע את העובדת ויקבל החלטה אם להתיר את הפיטורים. כל עוד ההליך במשרד הכלכלה מתנהל, והליך שלעיתים יכול להתנהל כמה שבועות טובים, העובדת אמורה להמשיך לעבוד במקום העבודה ולקבל את שכרה. אם המעסיק הוא קבלן כוח אדם, גם הפסקה זמנית של העבודה תיחשב לפיטורים.

מאמר מלא »

מדריך לנשים הרות, והפעם: היעדרויות מהעבודה

מאמר זה עוסק בהגנות שהחוק מעניק לנשים הרות, בפרט בנושא היעדרויות

היעדרויות לצורך בדיקות רפואיות: על פי החוק עובדת רשאית להעדר מעבודתה כדי לערוך בדיקות רפואיות שגרתיות הקשורות בהריון, ולשם פיקוח על תקינות והתקדמות ההריון, וזאת מבלי שינכו משכרה את ימי היעדרותה.

מאמר מלא »

מדריך לנשים בהריון, והפעם: זכויות וחובות בעבודה

חוקי העבודה בישראל 2014 נועדו להגן על ציבור הנשים העובדות במהלך הריון ולידה. למרות המטרה הסופית, בחיי המעשה, ההגנה היא מוגבלת.

נשים רבות מופתעות מקורת הגג החלקית שהחוק נותן. לדוגמא: אין לפטר עובדת בהריון – האיסור ניתן לעקיפה היות שהמעביד יכול לבקש היתר לפיטורי אישה הרה ממשרד הכלכלה, ומשרד הכלכלה אף יתיר זאת במקרים רבים, והעובדת תישאר בלי עבודה ובלי האפשרות למצוא עבודה.

מאמר מלא »
כלי נגישות